Friday 13 November 2015

Den store Bøtun duellen på Karmøy

Laurdag 21.november 2015, kl 11:30 startar Karmøy Halvmaraton. Løpet blir dekka live på nettet, og det er to brødre som har lyst å utmerke seg. Dag Einar Bøtun (23) sprang i heile år for å kvalifisere seg til NM på 10 000 meter, diverre stogga sjukdom den draumen. Istaden skulle han vinne det lokale løpet Mensen Ernst Minneløp, men også der nådde han ikkje opp. Det endte på 3.plass på den 15 km lange løypa. Det som var endå meir overraskande, var at han blei slått av sin eldre bror, Ruben Bøtun (27). No er tida inne for å revansjere seg.



Dag Einar i kjent driv. Spring for Spirit i Stavanger

Dag Einar vaks opp med 2 eldre brødre og følg mange av fotstora deira. Ruben gjekk på idrettslinja i Sogndal, det same gjor Dag Einar. Både eldstebror Jon Aleksander og Ruben gjennomførte krevjande militær teneste, det same gjor Dag Einar. Ruben studerte Sport Management i Molde. Dag Einar studerte idrett i Stavanger. Med andre ord. Det er mykje til felles mellom Bøtun-brødrene.


Ruben (2.plass), Håvard (1.plass), Dag Einar (3.plass). Mensen Ernst minneløp 2015.


23-åringen har som mål å vinne Karmøy halvmaraton. I fjor kom han på 2.plass, og det med feber. No er han tilbake i form og går for topplasseringa. Ruben, har så vidt starta med kondisjonstreninga, og skal gå for å slå Dag Einar, slik som under Mensen Ernst løpet 13.juni i år. Sjølv med lite kondisjonstrening trur Ruben det kan bli eit spanande løp.


Dag Einar gir som oftast alt i kvart løp. Mental førebuing er eit must.

Ruben har haldt formen ved like i år ved å spele 5.divisjonsfotball for Koppang. Midtbanegeneralen fekk med seg 9 kampar og hadde mest truleg fleire taklingar enn vellukka pasningar. Men han var flink å springe frå boks til boks. Elles går det mykje i å løfte hjarn på morgonen. No skal han på besøk i Stavanger og kvifor ikkje delta på eit halvmaraton. Dette blir første gong Ruben spring eit halvmaraton (21 km).




Hornindal Rundt 2014


Det er svært sjeldan Ruben spring løp, men når han først knyt på seg joggeskoa, så er det ofte ekstremløp og svært spontant med lite trenings opp mot løpa.

Til dette løpet har han fått med seg ein treingskamerat, nemleg Mille, som er i grei form for tida. Ho er nok meir glad i mat enn joggeturar, men ho er såpass lojal at ho blir med ut i regnværet for å pushe Ruben. Treninga starta for ei veke sidan og har vore ein fin miks av to rolege langkøyringar og to intervalløkter.

Antallet av gjennomførte langløp (over 15 km) kan teljast på ei hand. Eitt full maraton i Tanzania (2014), og to fjelløp i Nordfjord (Hornindal Rundt 2014 og 2015). Han har konkurrert fleire gonger mot Dag Einar, og i år var først gong den eldre broren kom sigrane ut av duellen.

Om du ynskjer å følgje løpet på laurdag den 21.11-2015 klikkar du deg inn her: http://www.eqtiming.no/quick/index.php?page=eqtevent&eventuid=15114


Frå Mensen Ernst Minneløp (15 km) 2014. Då blei Ruben slått med 3 minutt og 5 sekund

2 comments:

  1. Korleis enda historia? korles gjekk løpet? Manglar det eit innlegg her?

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://turruben.blogspot.dk/2015/11/karmy-halvmaraton_24.html

      Delete